Samenwerkingen

PlusFit heeft met verschillende bedrijven afspraken gemaakt, wat voor zowel het sporten als fysiotherapie de nodige voordelen op kan leveren.
ClaudicatioNet

PlusFit is aangesloten bij ClaudicatioNet. Binnen dit netwerk werken vaatchirurg en fysiotherapeuten samen bij de behandeling van vaatpatiënten.

De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met claudicatio intermittens (of etalagebenen) is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden. Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie), lijken de resultaten aanzienlijk beter. Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan de leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.
Het woord looptherapie geeft al aan dat we iets anders bedoelen dan (sportief) wandelen. Met looptherapie bedoelen we lopen in een stevige wandelpas. Het is de bedoeling dat u zeer regelmatig oefent in het lopen van steeds langere afstanden. Voor het beste resultaat van de looptherapie is het van belang dat u minimaal vijf keer per week, maar het liefst dagelijks traint, bij voorkeur drie keer per dag, en dit minimaal drie tot zes maanden volhoudt. In het begin krijgt u twee of drie keer per week begeleiding van uw fysiotherapeut, maar uiteindelijk zal de therapie afgebouwd worden (indien uw conditie dit toelaat) en gaat u steeds meer zelfstandig trainen. Door telkens door te lopen tot net voor u uw maximale loopafstand heeft bereikt, kan uw loopafstand vergroot worden.

De fysiotherapeut kan u hierbij helpen en zal in eerste instantie uw beweegmogelijkheden met u bespreken en samen met u een persoonlijk en gestructureerd trainingsprogramma samenstellen om zo tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Voor het behoud van het verkregen resultaat is het zeer belangrijk om een actieve levensstijl te ontwikkelen en te behouden.
Naast het vergroten van uw loopafstand zal mede door de begeleiding van een gekwalificeerde fysiotherapeut uw uithoudingsvermogen en uw looppatroon worden verbeterd en uw mogelijke angst voor inspanning worden overwonnen. Vooral het looppatroon is van belang. Om pijnklachten te omzeilen gaan veel mensen op een andere geforceerde manier lopen. Uw fysiotherapeut kan u helpen een gezond looppatroon aan te leren.

Meer informatie kunt u lezen op www.claudicationet.nl en www.etalagebenen.nl
Beweegprogramma’s

Tijdens een intake neemt de fysiotherapeut uw bewegingsklacht onder de loep. Zo ontstaat er inzicht in uw fitheid en de doelen die u wilt bereiken met de therapie. Samen bepaalt u welk beweegprogramma bij u past. Minimaal drie maanden lang krijgt u intensieve begeleiding en werkt u in groepsverband aan uw conditie.

Klik hier voor meer informatie over onze beweegprogramma’s.

Nationaal Bedrijfsfitness Plan

Plus Fit is aangesloten bij het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Een unieke arbeidsvoorwaarde die werknemers van deelnemende bedrijven de mogelijkheid biedt om met gemiddeld 50% voordeel te gaan fitnessen.

Bedrijfsfitness Nederland is met haar expertise en jarenlange ervaring in fiscaalvriendelijke arbeidsvoorwaarden dé schakel tussen het fitnesscentrum en de zakelijke markt. Het belastingvoordeel en een aantrekkelijke werkgeversbijdrage maken een fitnessabonnement gemiddeld 50% goedkoper.

Bedrijfsfitness Nederland verzorgt voor werkgevers kosteloos de gehele opzet en uitvoering van het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Ben je geïnteresseerd in het Nationaal Bedrijfsfitness Plan voor jouw werkgever? Surf dan naar www.bedrijfsfitnessnederland.nl voor meer informatie of neem direct contact op met Bedrijfsfitness Nederland via onderstaande contactgegevens.

Bedrijfsfitness Nederland
Postbus 842
8440 AV Heerenveen

Telefoon 0513 – 633 111
Fax 0513 – 636 050
E-mail info@bfnl.nl

www.bedrijfsfitnessnederland.nl

Uniek Sporten

Uniek Sporten is het sportloket aangepast sporten en helpt mensen met een beperking een geschikte vorm van sport of bewegen te vinden. Ook helpen we bij vragen over financiële ondersteuning, hulpmiddelen of het zoeken van een maatje. Aan de andere kant begeleiden en ondersteunen we sportaanbieders die een aangepast sportaanbod hebben of hiermee willen starten. Dit alles doet ons team in samenwerking met onze partners vanuit onder andere (speciaal) onderwijs, zorg en overheden (waaronder Doesburg Beweegt). Het doel hierbij is om iedereen met een beperking aan het bewegen te krijgen. Een beperking hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen!

 

Andere partijen waar wij mee samen werken:

 

  • Doesburg Beweegt
  • www.doesburgbeweegt.nl
  • Zwembad Den Helder
  • BGN
  • Sportclub Doesburg
  • NDC
  • Ward sportprojecten
  • Coorperatie Ijsselstromen
  • Fitvak
  • Gemeente Doesburg

Fysiotherapie aan huis nodig?

Wij komen ook bij u aan huis, klik hier onder om contact met ons op te nemen en te kijken naar de mogelijkheden.

Klik hier